Planten, Bomen en dieren bij elsje
Planten bij de boom
Canadese guldenroede (Solidágo canadénisis L)
Overblijvende sierplant uit Noord-Amerika, soms adventief (een plant of dier die oorspronkelijk niet op een bepaalde plaats leefde en daar plots verschijnt) en verwilderd in bosranden. Hoogte tot 1, 50m. bloeitijd augustus tot oktober.
kluwenklokje ( campánula glomerátaL)
Overblijvende, zeer zeldzame soort tussen het gras op droge en meestal kalkrijke grond.Ook als sierplant gekweekt. De bloemen zijn vrijwel ongesteeld, dicht bijeen aan de top van de stengel. Hoogte tot 90 cm. Bloeitijd juni tot oktober.
Struiken & bomen bij de boom
Braamstruik (Rubus fructicosus L)
Braamstruiken groeien overal ter wereld zelfs in de woestijn. De struik groeit vooral aan bosranden. Er zijn veel gekweekte soorten met extra grote vruchten. Aan de takken van de braamstruik zitten stekels. Overal aan de tak groeien kleine rood/zwarte vruchtjes dat zijn de bramen. De lengte van een braam struik is tot de 1 meter.
Pruimenboom
De lengte van een pruimenboom is tussen de 1,50m en de 2,50m. Tijdens de nazomer groeien er pruimen aan de pruimenboom. In de lente groeit er bloemen aan de pruimen boom.
Naast onze boom is ook een klein vijvertje en in dat vijvertje groeien heel veel waterlelies
Waterlelie
De waterlelie is een plant met heel veel hartvormige drijfbladeren. De waterlelie groeit in een modderbodem boven op het hartvormige blad groeit een prachtige witte bloem.
De dieren rond om de boom
Kikkers
Kikkers vallen onder de orde anura van de groep amfibieën.
Anura betekent letterlijk zonder staart. Amfibieën zijn een soort dieren die voor een gedeelte in het water leven en een gedeelte op het land. De meeste amfibieën hebben een staart de kikker verschild hier van. De kikker ontwikkelt wel een staart maar tijdens het groeien van kikkervisje naar een kikker verdwijnt deze.
Teken
Teken behoren tot de groep parasieten. Teken klemmen zich vast aan de huis van verschillende dieren voor een bloedmaaltijd. Een teken beet kan de ziekte van lymf opleveren. Deze kan zorgen voor verlammingen en zelfs dodelijk zijn.
Citroenvlinder (Gonepteryx rhamni)
De citroenvlinder is een dag vlinder die behoord tot de soort pieridae. De spanwijde is tot 55 millimeter. De mannetjes zijn meer geel en de vrouwtjes meer groen. De vlinder komt voor in Azië Zuid-Amerika en delen van europa.
Verder leven er...
Mieren
Wormen
Slakken (huisje)
Naaktslak
Maak jouw eigen website met JouwWeb